15 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
1 púpos ek Szafi csokoládé ízű pudingpor (20g)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 kk (2g) sütőpor
1 tojás
5 ek tej (40g)
Töltelék:
70 g Szafi tejbegríz állagú kókuszos kása poralap
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2,5 dl tej
Tetejére
a maradék zacskó csokis pudingpor
1 dl tej
1 kk 4x-es erősségű édesítőszer
kevéske bogyós gyümölcs díszítésnek
A kosárka hozzávalóiból masszív ragacsos granolaszerű tésztát készítek. Minden kosárkát kókuszolajjal kiecsetelek. 1-1 ek masszát teszek, alaposan belenyomkodom.
Kikeverem a kókuszos kásaport a tejjel és az édesítőszerrel, minden kosárba kanalazok belőle.
Az egészet ahogy van 190°C-ra előmelegített sütőbe teszem 25-30 percre.
Kiveszem, elkészítem a sűrű csokikrémet a maradék csokipudinggal, tejjel és édesítőszerrel.
Kiszedem a sütit a kosárkákból. Minden sütire kanalazok a csokikrémből tetejét bogyós gyümölccsel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése