"Tészta" hozzávalói:
vaj kenéshez
10 dkg mandula őrlemény (lehet mandula liszt is)
50 g jelölten gluténmentes zabpehely
Töltelékhez:
50 dkg laktózmentes túró
3 ek 4x-es erősségű édesítőszer
150 g natúr laktózmentes joghurt
1 tojás
1 tojásfehérje
1,5 db körte (nálam kemény bosh kobak)
1 púpos tk fahéj
1 ek 4x-es édesítőszer
1 ek mandula őrlemény
Piteformát hideg vajjal kikenem. A mandulaőrleményt elkeverem a zabpehelyliszttel, 80 g-ot kiveszek belőle a többit beleszórom a vajas piteformába, oldalára is jusson belőle, ahogy a blogban lévő fázisképeken is látszik.
Kikeverem a töltelék hozzávalót, hozzáadom a 80 g tészta keveréket (mandula őrlemény+zabpehely), jól elkeverem, szépen beleegyengetem a piteformába.
A körtét csumázom, bevagdosom, megszórom édesítőszeres fahéjjal, majd mandulaőrleménnyel, ráfordítom a pitére.
190°C-on sütöm alsó-felső sütésen 1 órát.
Egész mennyiség 8 szelet:
Kalória: 1569 Kcal
Szénhidrát: 78,9 g
Fehérje: 117,7 g
Zsír: 80,8 g
1 szelet:
Kalória: 196 Kcal
Szénhidrát: 9,8 g
Fehérje: 14,7 g
Zsír: 10,1 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése