Sütőben sült sok magvas francia panírban forgatott harcsát fogok ma ebédelni, hmmm, de várom már..
Hozzávalók:
25 dkg afrikai harcsa filé
só
1 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt szóráshoz (15 g)
Bunda hozzávalói:
2 tojás
só
8-8-8 g lenmag-szezámmag-natúr napraforgómag
2 púpos ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (40g)
A harcsát csíkokra vágom, sózom, leszórom zabpehelyliszttel, hogy könnyebben tapadjon rá a magvas bunda.
A magvas bunda hozzávalóit villával elkeverem, nagyon sűrű masszát kell kapni. Villával a harcsacsíkokat beleforgatom.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on sütöm kb 20-25 percet, amíg aranybarna nem lesz a bunda.
Egész mennyiség:
Kalória: 609 Kcal
Szénhidrát: 39,9 g
Fehérje: 59,5 g
Zsír: 13,5 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése