Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. január 13., vasárnap

Harcsa rakottas

Az egyik nagy kedvencem a harcsa, főleg, mivel nem szálkás akár a csirkemellet azonnal bárminek fel lehet használni.



Hozzávalók:
25 dkg afrikai harcsa filé
10 dkg zöldbab
70 g vastag húsú paprika
15 dkg laktózmentes reszelt trappista
halfűszer só
frissen őrölt tarka bors
oliva spray

A harcsa filét lapján kettévágom, befűszerezem, sózom, borsozom. Megrakom a sajt harmadával, ráteszem a zöldbabot, paprikát, megint sajtot, a másik darab harcsa filét.
Lefújom a tetejét oliva sprayvel.

Sütőpapírral bélelt kicsi tepsibe vagy jénaiba teszem. Ha van a jénainak teteje ráborítom, ha nincs sütőpapírral lefedem.15 percet sütöm 220°C-on. Kieszem rászórom a maradék sajtot, újra visszateszem 180°C-ra még 5 percre.

Egész mennyiség:
Kalória: 816 Kcal
Szénhidrát: 9,0 g
Fehérje: 79,2 g
Zsír: 49,6 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése