Hozzávalók:
15 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
10 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
1 ek utifű maghéj liszt
4 g só
3 tojásfehérje
1 zcs (12 g) sütőpor
150 g laktózmentes natúr joghurt
250 g (kis doboz) laktózmentes túró
+ 10 dkg reszelt trappista
A száraz alapanyagokat összekeverem: zabpehely, zabpehelyliszt, utifű maghéj liszt, só, sütőpor.
A túrót és a joghurtot egy mixer edénybe teszem, alaposan eldolgozom, hogy ne legyen darabos a túró, hozzáadom a száraz alapanyagokhoz. Ugyan ebben az edényben a 3 tojásfehérjét is elturmixolom, hogy lazább legyen az állaga, ezt is az előzőekhez adom.
Alaposan eldolgozok mindent kézzel, jó kis ragacsos masszát kapok.
Hagyom állni kb 10 percet az utifű maghéj liszt miatt, hogy tudjon dolgozni, addig a sütőt előmelegítem 190°C-ra.
7 db 10 dkg-ás részre választom a tésztát, kiszúrom a közepét a legkisebb pogácsa szaggatóval. A megmaradt pogácsányi darabból ki fog jönni a nyolcadik adag. Kis cipókat formázok, enyhén lisztezett szilikon lapon, ellapítom őket egy ujj vastagra. Ujjammal kívülről és belülről a képek szerint kicsit megmagasítom. Sütőpapíron középső rács álláson, alsó-felső sütésen 190°C-on 30 percet sütöm. Amikor kész, megszórom sajttal, visszateszem a sajt olvadásáig 2-3 percre. Kiveszem, de a meleg tepsin hagyom kihűlni.
1 db bagel:
Kalória: 213 Kcal
Szénhidrát: 22,3 g
Fehérje: 12,9 g
Zsír: 7,0 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése