Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. november 3., péntek

Csuka zabpehely bundával

A csuka ragadozó hal lévén szinte tökéletesen zsírtalan, izmos hússal rendelkezik, a szálkák szintén klasszul kijönnek egyben, ha jól van filézve akkor pedig nincs is benne semmi. Nem terheli le az emésztőrendszert, könnyen emészthető, kiváló energia forrás. Nálam most diétás rántott változatban készült.

Hozzávalók:
10 dkg csuka filé
2 dkg jelölten gluténmentes zabpehely
1 tojás

bors
5 dkg lilahagyma
1/2 dob laktózmentes tejföl
10 dkg uborka
10 dkg főtt rizs
natur vegeta

A csukát sózom, borsozom. Hagyom állni 1 órát. Kikeverem a tojást pici sóval, beleforgatom a csukát, ezután a zabpehelyebe. Előmelegített sütőben 220°C-on sütöm, vagy serpenyőben kevés olajon.
A salátához az uborkát a lilahagymával felvágom, sózom, tejfölbe forgatom. Mellé natur vegetás, enyhén sós vízben főtt exotik rizst főztem.

Egész mennyiség:
Kalória:  546 Kcal
Szénhidrát: 49 g
50 g-os IR ebéd esetén ez 1 adag ebédnek megfelel. 

Fél adag vacsorára körettel: 
Kalória: 355 Kcal
Szénhidrát: 25 g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése