Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2017. október 23., hétfő

Medvehagymás pizza

Amikor a medvehagyma is pizzáról álmodik, hagyd magad hamarabb szabadulsz.



Hozzávalók:
15 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
2 ek utifű maghéj liszt
1 zcs instant élesztő
1 nagy csipet só
1 nagy csipet cukor
1 ek olivaolaj
3 dl meleg víz
1,5 dl laktózmentes joghurt

Feltéthez:
0,5 dl sűrített paradicsom
5 dkg tv paprika
5 dkg csiperke
5 dkg pulykasonka felvágott
medvehagyma amennyi jól esik
3 dkg laktózmentes trappista

A képlet rém egyszerű, a tészta hozzávalóiból pizzatésztát dagasztok, hagyom állni kicsit, amíg a sütő előmelegszik.
Megpakolom sürített paradicsommal, paprikával, szeletelt gombával, felvágottal, jó sok medvehagymával. 

Bedugom a sütőbe 180°C-ra kb 20 percre, amikor már a tészta szépen felemelkedett és a széle is pirult akkor megszórom sajttal, visszateszem amíg a sajt is megsült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése