Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. május 30., csütörtök

Mentás bodzanádé (cukormentesen)

Szerintem a tavasz, kora nyár legnagyobb csodája a bodza virág. Semmihez sem fogható édes íze és illata van. Én viszonylag sokat túrázok és néha még futásnak nevezhető mozgás formát is művelek, így sikerült az elmúlt években egy pár vadnyugati helyet felfedeznem, ahol biztosan benzingőztől mentesen hatalmas tányérnyi virágokkal teli bodza bokrok nőnek. Úgyhogy szedtem egy zacskóval, felturbóztam kolléganőmtől kunyerált friss mentájával: immunerősítés csúcsra járatva alapon és, mert marha jól passzolnak egymáshoz.


Hozzávalók:
5 lier víz
8-10 nagy bodza virág
5 citrom
15 ek eritrit (vagy 5 ek 4x-es erősségű édesítőszer)
friss menta levél bőséggel

A bodzavirágokat egy nap élményfürdő után kiszedtem a vízből. Így kapott istenien illatos és ízletes virágalapléből mindig csak 1-1- litert ízesítek be a többi marad a hűtőben fazekastól. Persze, ha nagy kánikula lenne, akkor egyszerre az egész be lenne keverve, mert kb 5 perc alatt elfogyna, de mivel elég szomorkás őszi hangulat a divat az idén így csak literenként.

Minden liter bodza alapléhez szeletelek 1/2 citromot, a másik felét belefacsarom, adok hozzá 3 ek eritritet (vagy amilyen édesítőszert használsz) és sok-sok óvatosan átmosott mentalevelet.

Kalória: 0 Kcal
Fehérje: 0 g
Zsír: 0 g
Szénhidrát: 0 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése