Hozzávalók:
50 dkg vegyes paprika
3-4 nagy db paradicsom (500 g)
1 ek olivaolaj
só
1 db közepes vöröshagyma
bármilyen fűszer keverék bőven, általában oreganót használnak, nálam most frissen őrölt Garam masala
3 tojás
A vöröshagymát az olajon üvegesre párolom, paprikát felaprítom és hozzáadom, sózóm. Alacsony hőmérsékleten elkezdem lepárolni, hozzákockázom a paradicsomot is és fedő alatt tovább párolom.
Mielőtt a paprika megpuhul, bőven fűszerezem, majd ráütök 3 tojást.
Innentől kétféleképp lehet készíteni vagy egyben hagyom a tojásokat és 1-2 perc alatt a fehérjét megsütöm a paprikán ahogy én is, de épp csak addig, amíg a fehérje megfő és a sárgája még folyik .. vagy az egészet elkeverem ahogy a hagyományos lecsónál is szokás, de nem sütöm meg a tojásokat teljesen hanem szintén hagyom folyósan.
A így elkészült Menement kenyérrel, kenyérlángossal vagy pitával kézzel eszik.
A vöröshagymát az olajon üvegesre párolom, paprikát felaprítom és hozzáadom, sózóm. Alacsony hőmérsékleten elkezdem lepárolni, hozzákockázom a paradicsomot is és fedő alatt tovább párolom.
Mielőtt a paprika megpuhul, bőven fűszerezem, majd ráütök 3 tojást.
Innentől kétféleképp lehet készíteni vagy egyben hagyom a tojásokat és 1-2 perc alatt a fehérjét megsütöm a paprikán ahogy én is, de épp csak addig, amíg a fehérje megfő és a sárgája még folyik .. vagy az egészet elkeverem ahogy a hagyományos lecsónál is szokás, de nem sütöm meg a tojásokat teljesen hanem szintén hagyom folyósan.
A így elkészült Menement kenyérrel, kenyérlángossal vagy pitával kézzel eszik.
Egész mennyiség 2 adag:
Kalória: 567 Kcal
Szénhidrát: 39 g
*IR, PCOS esetén ki kell egészíteni ebédre teljes kiőrlésű tésztával vagy kenyérrel.
*Gastritis, GERD, gyomorfekély esetén ez az étel ebben a formában nem fogyasztható a benne lévő paradicsom és a fűszer miatt.
Ha mégis nagyon ennél, csak oregánot tegyél bele és a paradicsomból a kicsi koktél paradicsommal készítsd úgy, hogy csak a húsát használod fel a leveses mag részt nem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése