Nekem a kompót valahogy mindig olyan téli, hideg őszi menü szokott lenne, tegnap viszont az jutott eszembe de finom is lenne egy kicsit savanykásabb ízben hidegen, úgyhogy gyorsan meg is főztem kemény 5 percet vett igénybe, aztán ment a hűtőbe csicsikálni, hogy ma jól felfalhassam.
Hozzávalók:
120 g rebarbara (1 nagy szál)
180 g alma (1 db)
2 karika citrom
szegfűszeg
fahéj
gyömbér
édesítőszer bármilyen amit szeretsz ízlés szerint
0,5 l víz
Az almát és a rebarbarát szeletelem, kockázom, hozzáadok minden fűszert, édesítem, hozzáreszelek gyömbért, felöntöm vízzel. Forrásig főzöm ezután kiadagolva hűtőben hűtöm.
Egész mennyiség:
Kalória: 119 Kcal
Fehére: 1,6 g
Zsír: 0,6 g
Szénhidrát: 23,7 g
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése