Házi tészta hozzávalói:
30 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
30g utifű maghéj liszt ( LISZT, nem sima utifű maghéj)
3 dl víz
nagy csipet só
Szósz hozzávalói:
10 dkg szárazbab
1 padlizsán (260g)
30 dkg csiperke
400 g sürített paradicsom
só
bors
3 gerezd fokhagyma
1/2 lila hagyma
petrezselyem levél
friss bazsalikomlevél
3 tk kókuszolaj
A szárazbabot sós vízben megfőzöm.
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrok, géppel 0,1,2-es fokozaton áttekerem, ha vékonyabb tésztát szeretnél nyugodtan lehet még a 3-on is.
A gombát apróra vágom, 1 tk kókuszolajon aprított petrezselyem levéllel, sóval, borssal, aprított lila hagymával magas hőn megsütöm. Tálban félre teszem.
Ugyan ebben a serpenyőben vagy párhuzamosan a gombával egyszerre egy másik serpenyőben 1 tk kókuszolajon, lesütöm a kockára vágott hámozott padlizsán. Amikor barnulni kezd megsózom. A sült padlizsánt a szűrt, főtt babbal és a paradicsomszósszal leturmixolom, nem kell teljesen homogénné, maradjanak benne nagy darabok. Hozzádarabolok egy nagy csokor bazsalikomot, aprítok bele 3 gerezd fokhagymát, kóstolás után sózom még ha szükséges. Az én paradicsomszószom elég savanyú volt így 4x-es édesítőt is tettem bele.
Egy jénait kikenek kókuszolajjal ecset segítségével, ráteszek egy réteg házi gyúrt tésztát, erre megy a padlizsános-babos massza, erre pedig a gomba 1/3-a. Ezt ismételgetem amíg be nem telik a jénai.
Fedő alatt 180°C-on 1 órát sütöm, 8 részre vágom.
1 kocka vegán lasagne:
Kalória: 256 Kcal
Fehérje: 9,2 g
Zsír: 4,6 g
Szénhidrát: 41,5 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése