Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. április 16., kedd

Omlós bárány lapocka

Most a legkisebb Raptorom receptje következik, kemény 11 éves, de rendesen benne van a ragadozó vér, csípőből tudja mi kell a húsnak, hogy jó legyen. Mindent Ő pakolt be a cseréptálba, csak a sütés volt az én dolgom kb szó szerint, mert a húshoz is csak a kóstolásig jutottam. Igazából nem volt túl sok dolgom még a tálalást is csak nézni kellett, hogy a kölök a hús mellé szedi a sült zöldségeket és az általa elkészített joghurtos petrezselyemzöldes krumplipürét, aztán még kettőt pislogtam mielőtt felfalták az egészet. De azért sült zöldségeket cuki módon meghagyták mind nekem.


Hozzávalók:
1 bárány lapocka

bors
1 fej fokhagyma
4 db vékony sárgarépa
2 szelet zeller gumó
1 tv paprika
0,5 dl olivaolaj
4 ek jelölten gluténmentes szójaszósz

A bárányt be kell sózni, borsozni, szójaszósszal locsolni. A húst beáztatott cseréptálba tette, mellé rakott sárgarépát, zellert, félbevágott fokhagymát, szeletelt paprikát. Leöntötte olivaolajjal és 2 dl vízzel.

Innentől jött az én dolgom szoros felügyelet mellett: fedő alatt addig sütöm 220°C-on amíg a hús meg nem puhul, közben 2 x átfordítom, hogy minden oldala egyformán magába szívja az ízeket.
Amikor kezd puhulni a hús, leveszem a fedőt és infra sütésen sütöm tovább amíg az egyik fele szép aranybarna nem lesz, megfordítom és a másik felét ugyan így aranybarnára sütöm.

Közben a főszakács elkészítette a  burgonyapürét kemény 2 db burgonyából, petrezsemlevéllel, sóval és 1 doboz joghurttal. Utolsó lépés a tálalás és felfalás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése