Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. április 18., csütörtök

Sajtos négy magvas ropogós

Húsvéti négynapos ünnep hurrá! Ezer felé kell menni amit már alig várok, pont azon gondolkodtam hogy mit is kellene mászkálós napokra készíteni, amikor az egyik kedves kolleganőm megajándékozott magvakkal, úgyhogy nem volt kérdés mi lesz nálunk a sós felhozatal.


Hozzávalók 21 db-hoz:
100 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
100 g laktózmentes trappista
150 g magkeverék
150 ml víz
csipet só

A lisztet a magokkal és a sóval elkeverem, hozzáreszelem a sajtot, hozzáöntöm a vizet. Alaposan eldolgozom, picit hagyom állni. Vékony lapra nyújtom kb 2 mm vastagra, tetszőleges formára vágom. Sütőpapíron 190°C-on sütöm.

A tészta eleinte ragacsos, ha túl sokáig áll viszont megkeményedik, akkor is lehet vele dolgozni, csak kicsit nehezebben, ezért amint már nem ragacsos kezd el nyújtani. Semmiféleképp ne adj hozzá több vizet.

1 db sajtos négy magvas ropogós:
Kalória: 76 Kcal
Fehérje: 3,2 g
Zsír: 4,6 g
Szénhidrát: 6,3 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése