Kaptam két gyönyörű szép házinyulat, az egyiket még azon frissiben meg is sütöttem, alig fért bele a nagy kacsasütőmbe, még a nagy ragadozó férjem is csak nézett, hogy ezt tényleg mind egyszerre megsütöm..hát igen muszáj volt, mert idő közben a gyerekem is rájött, hogy szereti a szaftos sült nyulat és bár újabban kevés húst eszek azért reméltem, hogy nekem is jut belőle.
Hozzávalók:
2,5 kg nyúl
Só, frissen őrölt bors
1 nagy lilahagyma
3 db közepes répa
2 szelet zeller gumó
újhagyma zöldje
4 ek kókuszolaj
25 dkg csiperke
Rémesen egyszerű, de nagyszerű a nyuszi sütés, a darabolt nyulat lesózom, borsozom bármilyen edénybe teszem amibe csak belefér. Megpakolom szeletelt hagymával, nagyra darabolt répával, zellerrel, gombával, újhagyma szárával, leöntöm 4 ek kókuszolajjal, vagy 3 ek kókuszzsírral.
Lefedem és mehet a ütőbe szaunázni 210°C-ra, amíg meg nem puhul, ezután a fedőt leveszem, pirulásig sütöm.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése