Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. április 9., kedd

Epres kókusztekercs

Csajosan rózsaszín és csajosan kevesebb szénhidráttal, mint a társai így cukorbetegek is bátran bevállalhatják és a nyári formára készülők is.


Hozzávalók 16 szeletes rúdhoz:
250 g kókuszreszelék
50 g jelölten gluténmentes zabpehely
1 zcs Szafi Reform epres pudingpor
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
2 dl + 6 ek tej (90ml)
7 ek kókuszolaj

Szilikon lap

Az epres pudingot a tejjel felfőzöm, hozzáadok 10 dkg kókuszreszeléket, 50 g zabpelyhet és 2 ek kókuszolajat. Elkeverem, hagyom hűlni.

10 dkg kókuszreszelékhez adok 5 ek kókuszolajat, 6 ek tejet, 1 ek édesítőszert. Alaposan elkeverem.

Szilikon lapot jó vastagon megszórom a maradék kókuszreszelékkel. Az epres masszát ráhalmozom. Óvatosan, hogy fel ne jöjjön a lapról, kanál hátuljával egyenletesre simogatom (nálam 30x22 cm-es alap lett)
Erre teszem a kókuszreszeléket, amit alaposan belenyomkodok az epres rétegbe, palacsintaforgatóval egyenletesre igazítom a széleket.
Ezután a szilikonlapot átemelem egy tálcára ott tekerem fel a kókusztekercset a lap segítségével óvatosan. A feltekert rudat kicsit össze is lehet nyomkodni, hogy a két réteg biztosan egybe olvadjon, kókuszreszelékkel leszórom.
Így ahogy van tálcástól szilikonlapostól megy a hűtőbe legalább 2 órára. Ez után már könnyedén felszeletelhető.

1 szelet epres kókusztekercs:
Kalória: 183 Kcal
Fehérje: 2,2 g
Zsír: 16,7 g
Szénhidrát: 4,9 g

Egész mennyiség 16 szelet: 
Kalória: 2934 Kcal
Fehérje: 34,9 g
Zsír: 268,6 g
Szénhidrát: 78,2 g











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése