Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. március 21., csütörtök

Szicíliai halas saláta

Kiaknáztam az ezerarcú olajbogyó jótékony hatását, megturbóztam magam egy kis A, -E, és D-vitaminnal, de ami legfontosabb egy rém unalmasnak tűnő fogyókúrás salátát ezzel egy teljesen új ízvilágba toltam. Éljen a cseppet sem unalmas diétás vacsora!


Hozzávalók:
200 g hal (bármilyen, nálam afrikai harcsa filé)
1 egész kígyó uborka
200 g mini paradicsom
madárbegy saláta
130 g zöld töltött olajbogyó (1 kis üveg)
3 tk kapribogyó

1 tk kókuszolaj

A halat csíkozom vagy kockázom, sózom kókuszolajon 2 tk kapribogyóval lesütöm.

Az uborkát és a paradicsomot tetszőlegesre vágom, elkeverem a madrábeggyel, a felezett olajbogyóval, kapribogyós hallal. Megszórom még 1 tk kapribogyóval és máris kész a fogyis vacsi.

Egy hatalmas adag:
Kalória: 506 Kcal
Fehérje: 38,9 g
Zsír: 30,6 g
Szénhidrát: 13,5 g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése