Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. március 22., péntek

Borsós-harcsa gulyás

Egy stresszes nehéz nap után csak a meleg étel ami elűzi a farkasétvágyat és stresszevés miatt őrületet..gondolom ez a szindróma mindenkinek ismerős, mikor hazamész és csak ennél, ennél, és ennél, hogy ezzel megnyugtasd magad...most mondom ilyenkor csak a meleg vacsora segít.
Nálam elég sokszor fordul elő, hogy későn érek haza ilyenkor az egyik kedvenc egytálam kerül bevetésre. Csak így fitten, könnyedén, lazán és gyorsan, de jó melegen, hogy megnyugodjon a gyomor is végre. 

Hozzávalók:
200 g afrikai harcsa
2 marék fagyos zsenge zöldborsó (60 g)
300 g csiperke
5 kis db paradicsom
2 db újhagyma
2 db babérlevél
1 ek édesnemes fűszerpaprika
frissen őrölt tarka bors

1 kk kókuszolaj

A kókuszolajon lepirítom az aprított gombát, és az aprított újhagymát. Hozzáadom paradicsomot, halat, babérlevelet, fűszerpaprikát, sót, borsot. Egyet sütök rajta, felengedem vízzel ami éppen ellepi. Hozzáadom a fagyos borsót. Teljes hőfokon fedő nélkül sűrűre főzöm.

Ez az étel is fagyasztható, ha előre tervezős vagy, nyugodtan főzd le előre, amikor hazaérsz vagy munkába viszed magaddal csak fel kell melegítened.

Egész mennyiség:
Kalória: 472 Kcal
Fehérje:51,8 g
Zsír: 14 g
Szénhidrát: 22,8 g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése