Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. március 13., szerda

Homoktövis panna cotta

Valószínű, már nem titok, hogy előbb dobok össze egy pohárkrémet mint, hogy neki álljak sütni, nem csak azért, mert így sokkal gyorsabban elkészül az édesség, hanem, mert ez csupa-csupa nagybetűvel írott CSAK KRÉM. A múlt hétvégén a sok fogásos ebédünk mellé a homoktövist vetettem be.


Hozzávalók 4 pohárhoz:
1 zcs (40g) vaníliás zabpudingpor
500 ml almás homoktövislé (100%gyümölcstartalmú, hozzáadott cukor mentes)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 zcs zselatin fix
200 ml laktózmentes habtejszín
1 púpos tk 4x-es erősségű édesítőszer

A zabpudingport az 1 ek édesítőszerrel és a homoktövises-almalével felfőzöm. Hagyom kihűlni.
Felverem az 1 tk édesítőszerrel a habtejszínt.
A pudingkrémhez keverem a zselatinfixet, ezt a keveréket sok kicsi adagban óvatosan a felvert habtejszínhez keverem úgy, mintha egy piskótát készítenék.

4 pohárba adagolom a krémet, hűtőben hűtöm legalább 20 percet.

1 pohár:
Kalória: 246 Kcal
Zsír: 15,6 g
Fehérje: 2,2 g
Szénhidrát: 26,5 g

A recept hozzávalói nem cserélhetők le. 


Kihűlt, még meg nem dermedt állapotában is isteni finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése