Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. március 9., szombat

Édes-fahéjas ananász

Nem egy szívdöglesztő látvány aláírom, de higgyétek el eszméletlen finom, ha már úgyis megy a sütő és épp megint marhára nincs kedved sütni, de van pár sáskád aki követeli az édességet, akkor vesd be nekik nyugodtan ezt. Nincs az a mennyiség ami el ne fogyna.


Hozzávalók 3 szelethez:
3 ujjnyi vastagra szeletelt ananász
3 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 púpos ek fahéj
3 tojás
3 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt

Az ananász legyen jó érett, tisztítsd meg, a közepét egy kicsi pogácsaszaggatóval vágd ki.
Keverd ki az édesítőszert a fahéjjal, alaposan hempergesd bele az ananászt, az oldalára is jusson bőven.
Verd fel a tojásokat, tedd bele a maradék fahéjas édesítőszert, add hozzá a zabpehelylisztet és keverd jól el. Sűrű masszát kapsz. Bundázd be az ananászt a masszával, süsd ki sütőpapírral bélelt 200°C-os sütőben. Kb 20 perc elég hozzá.

Fogyasztató csak így natúran, vagy ha még nagyobbat szeretnél dobbantani fahéjas tejszínhabbal megturbózhatod.

A recept hozzávalói nem cserélhetők le. 
A gluténmentes zabpehelyliszt ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése