Zöldség fasírtot sütöttem a múlthéten, egyet felfaltam sebtében a többit meg lefagyasztottam, kíváncsi voltam, hogy bírja a skandináv életet, bevallom őszintén én még ezzel sosem próbálkoztam, valahogy mindig a kis gömböcbe landolt minden..hát bírta, nemcsak, hogy bírta, de meg sem kottyant neki, nem maradt utána fagyos mellék íz, sem állag romlás, úgyhogy az előre főzőknek egy jó hír, ha kibírjátok, hogy eljusson a fagyosba a zöldségfasírt nyugodtan dobjatok össze egyszerre több adagot.
Hozzávalók 5 izmos darabhoz:
1 db cukkini = 280 g
1 gerezd fokhagyma
1 M-es tojás
nagy csipet só
3 ek jelölten gluténmentes zabpehely (30g)
2 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (30 g)
A cukkinit lereszelem tökreszelőn, sózom és hagyom állni amíg levet ereszt. A levet jó alaposan kinyomkodom belőle. Újra sózom, hozzáadom a tojást, aprított fokhagymát, zabpelyhet és a zablisztet. Elkeverem, hagyom állni.
Sütőpapírra halmozom őket egy fagyi kanál segítségével, így mind az 5 db egyforma nagyságú lesz. Előmelegített sütőben 15 percet sütöm 200°C-on ezután 170°C-on sütöm még 15 percet.
1 db cukkini fasírt:
Kalória: 73 Kcal
Szénhidrát: 9,3 g
Fehérje: 3,6 g
Zsír:2,0 g
A recept hozzávalói nem cserélhetők le.
A gluténmentes zabpehelyliszt ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt.
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése