Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. március 19., kedd

Avokádós caprese saláta

Kilók elleni harcban vagy csak a nasi kedvéért nyugodtan bevetheted az avokádós capresét, egyszerre könnyű az avokádónak köszönhetően pedig meglepően hosszú ideig nem leszel éhes.


Hozzávalók egy brutál nagy adaghoz:
1 db érett avokádó (170 g)
1 kis doboz koktélparadicsom
1/2 db kígyó uborka
madárbegy saláta
1 kis doboz laktózmentes mozzarella
1/2 citrom

Az avokádót apró kockákra vágom, ráfacsarom a citrom levét, kicsit hagyom benne állni így az avokádó nem barnul meg.
Közben minden zöldséget megtisztítok, kedvem szerint kockázom, összedobálom, rápakolom a mozzarellát, nyakon öntöm a citromos avokádóval, sózom és kb ennyi. Egyszerre nem lehet megenni akkora adag lesz belőle, de azért megpróbálhatod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése