Hozzávalók 24 db-hoz:
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 zcs (12 g) sütőpor
20 dkg laktózmentes túró
1 ek (50 g) laktózmentes tejföl
1 tojás
1 db fonnyadt alma (pucolva, magtalanítva 10 dkg)
1 dl laktózmentes tej
1 púpos ek Dia-Wellness bourbon vaníliás cukorhelyettesítő
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
A zabpehelylisztet elkeverem a sütőporral, hozzáadom a kétféle édesítőszert, jól elkeverem.
A túrót a tojással és a tejföllel botmixerrel elturmixolom, így egy homogén lágy masszát kapok a fánkban nem lesznek túró darabok. Ezt a masszát a lisztkeverékhez teszem, ráreszelem sajtreszelőn az almát. Ne a nagyobb lyukon reszeld, mert a lényeg, hogy pépet kapj.
Hozzáöntöm az 1 dl tejet, jól eldolgozom.
Sütőpapírral bélelt sütőbe kanalazom. Én fél kanálnyi halmokat tettem egymástól kicsit távolabb. Nem kell egyengetni őket csinire, mert sütés közben szépen összesimul a teteje.
180°C-on 40-45 percet sütöm, amíg aranybarna nem lesz.
Rácson hagyom hűlni, amikor kihűlt darált édesítőszerrel meghintem, de magában is nagyon finom és édes.
1 db almás-túrófánk:
Kalória: 57 Kcal
Fehérje: 2,3 g
Zsír: 1,9 g
Szénhidrát: 6,9 g
Kalória: 57 Kcal
Fehérje: 2,3 g
Zsír: 1,9 g
Szénhidrát: 6,9 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése