Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. március 17., vasárnap

Medvehagymás szendvicskrém

Ugye mondtam, hogy medvehagymát teszek mindenbe? Na jó fagyiba nem fogom, bár Orfűn a Medvehagyma fesztiválon, aki szeretné azt is megkóstolhatja, mi kipróbáltuk pár éve azt is meg sok-sok más medvehagymás finomságot is. Ez a recept ugyan nem a fesztiválról való, csak így lazán csípőből tőlem, de ez is nagyon nyami.


Hozzávalók:
1/2 kígyó uborka
legalább 10 g medvehagyma
2 db főtt tojás
80 g laktózmentes tejföl
10 dkg laktózmentes cottage cheese vagy laktózmentes túró

Az uborkát lereszelem sajtreszelőn, sózom, jó alaposan kinyomkodom a levét. A levét ne öntsd ki készíts belőle limonádét.
A reszelt, facsart uborkához adom a nagyon apróra vágott medvehagymát, a villával összetört 2 db főtt tojást, sót, tejfölt és a chottage cheest. Jól elkeverem és máris mehet a szendvicsre vagy az uzsonnás kis dobozba.

Engem leszedtek a sajtról, borzasztó kínokat is élek nélküle, mert imádom, de ha te eheted és szereted tegyél bele egy kis natúr krémsajtot, biztos feldobja a napodat.

Egész mennyiség:
Kalória: 443 Kcal
Fehérje: 29,5 g
Zsír: 30,7 g
Szénhidrát: 11,6 g



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése