Hozzávalók:
Leveshez alaphoz:
50 g petrezselyem (1/2 közepes db)
100 g sárgarépa (1 közepes db)
20 g újhagyma ( 1 db)
1 tk kókuszzsír
1 púpos ek morzsolt tárkony
100 g (kb 2 ek) laktózmentes tejföl vagy kókusztejszín
Padlizsán gombócokhoz:
1 db padlizsán (230 g)
1 tojás
30 g jelölten gluténmentes zabpehely
20 g jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 tk nagyon apróra vágott vöröshagyma
1 tk aprított fokhagyma
frissen őrölt tarka bors
só
A leves alaphoz az újhagymát karikázom, üvegesre sütöm a kókuszzsíron. Hozzáadom a kockázott sárgarépát, petrezselymet és a tárkony felét. Felöntöm vízzel, sózom, addig főzöm amíg a zöldségek félig megfőnek.
Közben elkészítem a padlizsán gombócot: A padlizsán felszeletelem tapadásmentes grill serpenyőben legrillezem, aprítógépben lezúzom. Hozzá lehet tenni a vöröshagymát és a fokhagymát is és egyben zúzni, vagy akár sajtreszelőn külön lereszelni a kétféle hagymát. A padlizsánhoz adom a tojást, a hagymákat a borsot, sót, zabpehelylisztet, zabpelyhet. Kicsit hagyom állni, amíg a leveszöldségek félig meg nem főnek. Ennyi idő alatt a gombóc alapanyag egészen jól összeáll, nem túl keményre, de nem is lágyra. Ha nagyon lágynak éreznéd akkor tegyél hozzá még egy kicsi zabpelyhet. Ici-pici, falatnyi kupacokat teszek egy zabliszttel megszórt tányérba, beleforgatom a halmokat, két tenyerem közt formás kis golyókat készítek.
A tejfölt kikeverem a maradék tárkonnyal, a leveshez keverem, beleteszem a gombócokat, kb 10 alatt a forrástól számítva készre fől.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése