Hozzávalók:
20 dkg kelkáposzta
2 nyers tojás
3 főtt tojás
só,
frissen őrölt tarka bors,csipet köménymag por
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (40g)
2 ek jelölten gluténmentes zabpehely forgatáshoz (30g)
A kelkáposztát aprító gépben leaprítom, sózom, borsozom, fűszerköményt teszek hozzá és aprított fokhagymát. Hozzáütök 2 nyers tojást és hozzáadom az aprított főtt tojásokat, a két ek zablisztet is.
Mindent alaposan eldolgozok, hagyom állni 10-15 percet.
Apró pici mozdulatokkal, ahogy a videóban is látszik kroketteket készítek, zabpehelybe forgatom.
200°C-on sütöm 30 percet. Tartár mártással tálaltam.
Egész mennyiség 14 db:
Kalória: 708 Kcal
Szénhidrát: 51,5 g
Fehérje: 46,9 g
Zsír:30,1 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése