Kaptam a
fodrászomtól egy bontatlan zacskó karobos piskota alapot, hogy próbáljam ki,
csináljak belőle valami tutit. Nekem nem kellett kétszer mondani kicsit
felturbóztam az alapreceptet így készült el ez a csoda alig fél óra alatt. Ugye
milyen jó nekem, hogy már a fodrászom is az egészséges ételek rabja?
Piskóta hozzávalói:
25 dkg Szafi
free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
½ citrom
170 ml
langyos víz
70 g por
eritritol
10 dkg fekete
áfonya és piros ribizli vegyesen (vagy más bogyós, nekem ez volt itthon)
Krém
hozzávalói:
2 ek jelölten
gluténmentes zabliszt (50g)
4,5 dl lm tej
20 dkg kókusz
reszelék
3 ek négyszeres
erősségű édesítőszer vagy eritritolból10 dkg
A piskóta
hozzávalóit a leírás szerint elkészítem. A masszát egy 36x26xm-es közepes
tepszibe kenem. Rászórom a gyümölcsöt, előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig
sütöm.
Amíg sül elkészítem
a kókuszkrémet. Összekeverem egy kis fazékban az édesítőt, a lisztet és a
kókuszt, hozzáöntöm a tejet és felfőzöm sűrű krémmé.
A vékonyka
gyümölcsös piskótát kettévágom, megkenem a krémmel, beborítom a piskóta másik
felével. Por édesítővel enyhén szórom, de akár ezt a lépést el is lehet hagyni.
Egész
mennyiség 12 szelet: 2595 Kcal / 95g Ch
1 szelet: 216
Kcal / 8g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése