Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. június 30., szombat

Kókuszkrémes karobtorta


Kaptam a fodrászomtól egy bontatlan zacskó karobos piskota alapot, hogy próbáljam ki, csináljak belőle valami tutit. Nekem nem kellett kétszer mondani kicsit felturbóztam az alapreceptet így készült el ez a csoda alig fél óra alatt. Ugye milyen jó nekem, hogy már a fodrászom is az egészséges ételek rabja?


Piskóta hozzávalói:
25 dkg Szafi free Karobos muffin és piskóta lisztkeverék
½ citrom
170 ml langyos víz
70 g por eritritol
10 dkg fekete áfonya és piros ribizli vegyesen (vagy más bogyós, nekem ez volt itthon)

Krém hozzávalói:
2 ek jelölten gluténmentes zabliszt (50g)
4,5 dl lm tej
20 dkg kókusz reszelék
3 ek négyszeres erősségű édesítőszer vagy eritritolból10 dkg

A piskóta hozzávalóit a leírás szerint elkészítem. A masszát egy 36x26xm-es közepes tepszibe kenem. Rászórom a gyümölcsöt, előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütöm.

Amíg sül elkészítem a kókuszkrémet. Összekeverem egy kis fazékban az édesítőt, a lisztet és a kókuszt, hozzáöntöm a tejet és felfőzöm sűrű krémmé.

A vékonyka gyümölcsös piskótát kettévágom, megkenem a krémmel, beborítom a piskóta másik felével. Por édesítővel enyhén szórom, de akár ezt a lépést el is lehet hagyni.







Egész mennyiség 12 szelet: 2595 Kcal / 95g Ch
1 szelet: 216 Kcal / 8g Ch




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése