A süti aminek nem kell tésztát gyúrni, nem kell piskótás sütni, nem kell dagasztani, sem kekszet törni..zseniálisan egyszerű és istenien finom.
Hozzávalók:
Tésztához
290g jelölten gluténmentes zabliszt
10g utifű maghéj liszt (két féle liszt helyett lehez az egész mennyiség 30 dkg jelölten gm zabliszt is)
20 dkg eritritol
1 zcs sütőpor
Gyümölcsréteg:
2 db 30 dkg nektarin
Túrós réteg:
50 dkg=2 kis doboz lm túró
1/2 citrom facsart leve+1 citrom reszelt héja
10 dkg eritritol
1kis doboz lm natúr joghurt
Tetejére:
10 dkg olvasztott margarin
3 tojás
3 dl lm tej
A tészta hozzávalóit összejverem és nagy szitán átszitálom, így levegősebb lesz, de ez a lépés akár ki is hagyható. Fele mennyiséget zsírpapírral bélelt közepes tepszibe szórom.
Rászórom a kis kockára vágott nektarint, a nekatrinra halmozom a túrós réteget.
A túrós rétegre szórom a maradék lisztes keveréket, a lisztes keverékre rácsorgatom az olvasztott vajat, és végül az egészet leöntöm a tejjel habverővel homogénné vert tojásokkal.
Előmelegített sütőben 180°C-on sütöm 45 percig
Egész mennyiség 16 kocka: 2236 Kcal / 222g Ch
1 kocka: 140 Kcal / 14g Ch
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése