Eltökéltem, hogy az egyik nagy kedvencem a Kínai édes-savanyú csirkét meg vegánozom, de úgy, hogy még tészta se legyen benne, merthogy ma kifejezetten lusta voltam Ch csökkentett tésztát gyártani. Tökéletes lett, csak ennyit mondhatok! Sőt még annyit is mondhatok, hogy ha éhség gyötör, akkor ebből szinte bűntelenül nasizhatsz.
Hozzávalók:
1 db =25 dkg cukkini
25 dkg vastag húsú színes paprikák
1 db közepes vöröshagyma
2+1 fakanál négyszeres erősségű édesítőszer
2+1 ek fehérborecet
2 ek étolaj
só
2 karika ananász kockázva (én ma kihagytam)
+ adagonként tészta helyett 1 cukkini. (Összesen tehát 2 adag ebédhez 3 cukkini =75 dkg)
A tészta helyettesítő cukkinit lefaragom spirál reszelőn, lesózom és addig hagyom állni a sóban amíg sütöm az édes-savanyút.
A vöröshagymát apróra vágom, olajon lepírítom egy serpenyőben. Hozzáadom az ujjnyi kockára darabolt paprikát és cukkinit. Öntök rá 2 ek fehérborecetet és 2 fakanál édesítőt, csipet sót. Így sütöm rázogatva legmagasabb hőfokon amíg felére összesül. Mielőtt levenném teszek hozzá még 1 ek fehérborecetet és 1 fakanál édesítőt, kb 2 percig még sütöm, hogy az erős ecet szagból párolódjon, ezután már kész. Kiszedem egy tálba.
A mosatlan serpenyőmbe amiben minden íz benne maradt, beleteszem a jól kifacsart cukkinitésztát, ugyanazon a hőmérsékleten lesütöm, kb 1-2 perc az egész.
Eredetileg tettem volna bele 2 vastag karika kockázott ananászt is, de mivel délután még gyümit eszek úgy döntöttem az ebédre most kihagyom, nem akartam egy nap túl sok fruktózt enni. Az ananász viszont még nagyon jót tett volna az édes savanyúnak, ha gondoljátok tegyetek bele nyugodtan.
Egész mennyiség:
Kalória: 420 Kcal
Szénhidrát: 30,7 g
*IR, PCOS, fogyás estén egy nagyon klassz ebéd, bár Ir diétában ki kell pótolni úgy, hogy 40 vagy 50 g ch-t kapj ebédre én barna bulgúrral tenném. Vacsorára viszont így ahogy van tökéletes. Az egész lassú felszívódású ch.
*Gastritis, gyomorfekély, GERD esetén a vöröshagymát sütés előtt le kell sózni, hagyni amíg levet ereszt, kinyomkodni és így lehet használni tovább.
Jó étvágyat kívánok!
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése