Ha szereted a zöldborsót, akkor ezt a fincsi fűszeres, vegán fasírtot ne hagyd ki, garantáltan imádni fogod.
Hozzávalók:
10 dkg köles
15 dkg zöldborsó
Nagy csipet fekete bors
1 tk őrölt szerecsendió (ne hagyd ki!)
1 tojás
natúr vegeta
só
A kölest 2 vízből fel forralom , majd szitán átmosom.A harmadik vízben sóval, natúr vegetával készre főzöm. Nem mérek ki pontosan vizet, mert ha túl sok a víz rajta egyszerűen átszitálom.
Amikor alaposan kipattogott, szitán lecsorgatok róla minden vizet, hozzáadom a főtt zöldborsó felét, a tojást, feketeborsot, szerecsendiót és a sót, botmixerrel pépesre dolgozom. Belekeverem a maradék szemes zöldborsót.
Nagyon lágy masszát kapok, kb, mint az amerikai csokis kekszé. Kanállal kis diónyi golyókat halmozok zsirpaírral bélelt tepszibe. Nem kell nagy hézagot hagyni köztük, mert nem fognak megpuffadni. A második adagot már Én is szorosan pakoltam.
Előmelegített sütőben 200°C-on sütöm 45 percig.
Tökmagolajos paradicsom salátával tálaltam.
Egész adag 20db: 576 Kcal / 61g Ch
1 db: 29 Kcal / 3,05gCh
Nem vegán a besorolása, hanem ovo-vegán, van különbség a kettő közt. :)
VálaszTörlés