Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. június 24., vasárnap

Habkönnyű Zöldborsó fasírt

Ha szereted a zöldborsót, akkor ezt a fincsi fűszeres, vegán fasírtot ne hagyd ki, garantáltan imádni fogod.


Hozzávalók:
10 dkg köles
15 dkg zöldborsó
Nagy csipet fekete bors
1 tk őrölt szerecsendió (ne hagyd ki!)
1 tojás
natúr vegeta



A kölest 2 vízből fel forralom , majd szitán átmosom.A harmadik vízben sóval, natúr vegetával készre főzöm. Nem mérek ki pontosan vizet, mert ha túl sok a víz rajta egyszerűen átszitálom.
Amikor alaposan kipattogott, szitán lecsorgatok róla minden vizet, hozzáadom a főtt zöldborsó felét, a tojást, feketeborsot, szerecsendiót és a sót, botmixerrel pépesre dolgozom. Belekeverem a maradék szemes zöldborsót.

Nagyon lágy masszát kapok, kb, mint az amerikai csokis kekszé. Kanállal kis diónyi golyókat halmozok zsirpaírral bélelt tepszibe. Nem kell nagy hézagot hagyni köztük, mert nem fognak megpuffadni. A második adagot már Én is szorosan pakoltam.
Előmelegített sütőben 200°C-on sütöm 45 percig.







Tökmagolajos paradicsom salátával tálaltam.

Egész adag 20db: 576 Kcal / 61g Ch
1 db: 29 Kcal / 3,05gCh





1 megjegyzés:

  1. Nem vegán a besorolása, hanem ovo-vegán, van különbség a kettő közt. :)

    VálaszTörlés