Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. május 3., csütörtök

Zöldfűszeres töltött gomba

Na igen, tudom a gomba is a megosztó ételek egyike vagy szeretik vagy rá sem tudnak nézni, Én részemről imádom, a férjem csak töltött vagy grill állapotban szereti, a fiam meg sehogy, úgyhogy ez a menü gyerekmentesre sikerdett..azért nem kell félni Ő sem halt éhen :D



Hozzávalók:

40 dkg darált hús
1 ek fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma aprítva
1 kk só, 1 kk bors, 1 tk házi pirosarany
Metélőhagyma aprítva
Petrezselyemzöld aprítva
8-10 db hatalmas csiperke
        +3 dkg laktózmentes trappista

A gombákat meghámozom, megmosom. Összekeverem a töltelék hozzávalóit. A gombát belül megsózom, beleteszek egy ujjnyi vastag kockára vágott sajtot, ráhalmozom a húsos tölteléket. 200°-on 20-25 percig sütöm. A végén reszelek rá sajtot, rápirítom, vegyes salátával tálalom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése