25 dkg Szafi csökkentett szénhidráttartalmú galuska lisztkeverék
50 g Szafi szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
5 tojás
10 dkg friss spenót levél
A spenótot darálom és sózom, többször átnyomkodom, hogy minnél kevesebb lé legyen benne.
A liszteket összekeverem, hozzáadom a spenótot és a tojásokat. Keményebb tésztát gyúrok belőle, ha nem akar összeállni a tészta adjál hozzá még egy-két tojást, mert a tojások nem egyforma nagyok hiába van ráírva a méret a dobozra.
Négy gombóccá szedtem a tésztát, pihentettem 15 percet.
Nyujtófával kicsit kinyújtottam rost keverékkel leszórtam, 15 percig hagytam pihenni.
0-2-es fokozatig nyújtottam géppel olyan hosszan amekkora a tészta volt, nem vágtam fel kicsikre. Ezután ugyan ilyen hosszan a vastag metélőn vágtam, így lett gyönyörű, pödrődő, hosszú tagliatellém.Egy részét frissen főztem, a maradékot szárítottam.
Egész mennyiség, 50 dkg tészta: 1277 Kcal / 47 g Ch
10 dkg tészta: 255 Kcal / 9,4g Ch
A külnbség a durum és az Én tésztám között:
500g durumtészta 1800 Kcal / 365g Ch (!!!)
500g házi tésztám: 1219 Kcal / 47,1g Ch 💗
Sajtos tésztát és hagyományos Bolognai tagliatellét készítettem belőle: recepteket megtalálod a címre kattintva:
Bolgnai tagliatelle
Sajtos tagliatelle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése