Hozzávalók:
10 dkg Spenótos tagliatelle (vagy ha nem gyúrsz, akkor durum, de számold át a Ch-t, Kcalt)
0,5 l sűrű paradicsomlé
1 újhagyma
0,5 kg csiperke
1 bocskor paprika (lehet kápia is)
friss bazsalikom
só
1 ek olaj
Olajon süsd le a karikázott újhagymát, levelét is tedd bele, add hozzá a szeletelt gombát, kockázott paprikát és süsd tovább még 5 percig magas hőn.
Sózd meg, kevergéld még 5 percig ugyan így, öntsd fel a sűrű paradicsomlével.
Tedd bele a friss spenótos tagliatellét, 5-10 perc múlva amikor a tészta megfőtt és mielőtt elzárod apríts rá jó sok bazsalikomot.
Egész mennyiség: 587Kcal / 38,8g Ch
Ha száraz tésztád van otthon akár az Én fajtám, akár durum vagy bármi más, akkor azt előbb főzd al'dentére, és mielőtt elzárod a bolognai szószt keved bele, bazsalikomozd és főzd még 2-3 percig.
A recept az Én tésztámra van kiszámolva, ha bármi mással dolgozol kérlek számolj utána.
Segítségként 10 dkg főtt durumtészta 158 Kcal és 31g Ch.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése