Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. május 6., vasárnap

Bodzás-rebarbarás süti

Berobbant a nyár ezerrel, ez a süti pedig kifejezetten a nyári melegekre való, nem kell sokat bíbelődni vele, egyszerre édes és szomjoltó savanykás. Szóval töléletes. Túrázgatás közben ma rengeteg bodzát találtunk, az idén a nagy meleg miatt nagyon szép pollenes, úgyhogy jól meg is szedtük a táskát vele. A bodzanádé már a hűtőben csücsül és hül az üdítő kevert tésztás bodzás rebarbara süti is.



Kevert tészta hozzávalói:
5 db bodza virág
4 ek jelölten gluténmentes zabliszt
2 ek jelölten gluténmentes zabrost (ha csak zabliszt van akkor abból 5 púps ek)
1 kis doboz laktózmentes tejföl
4 tojás
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1/2 zcs sütőpor

Krémhez:
30 dkg rebarbara+2 ek 4xes erősségű édesíőszer


A kevert sütihez a bodzavirágot lecsipkedem, ez a legtöbb macera, gyerekek szeretik csinálni. Minden hozzávalót beleöntök egy tálba a bodzavirággal együtt és habverővel jól elolgozom. Zsírpapírral kibélelt kis tepsibe öntöm, nálam 16x24 cm-es, 170°C-on sütöm 25 percet.

Amíg sül, a rebarbarát feldarabolom a piros héját is rajtahagyom, mert ez adja meg a színét a krémnek. 2 ek 4x-es erősségű édesítővel alacsony hőfokon kevergetve párolom (víz nélkül!), magában. Amikor már puha, kb 5 perc múlva botmixerrel átdolgozom. Vigyázz le ne csapkodja a kezed!! Meg is várhatod amíg kihül, nekem sosincs időm várakozni. Ha nem elég édes neked tegyél még hozzá 4xes édesítőt.

A sütőből kivett sütit szúrkáld meg pár helyen, Én kínai evőpálcikával csináltam, ha nincs egy fóliával betekert ceruzával is megoldhatod. A lukakba kiskanállal tegyél a krémből. A maradék krémhez szórd a tortazselésítőt és keverd el. A kihült piskotára kend rá.
Jöhet a nyami!

Egész mennyiség 14 szelet: 1348 Kcal / 73,1g Ch
1 szelet: 96 Kcal / 5,2g Ch








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése