25 dkg jelölten gluténmentes zabpehely (ebből daráltam lisztet)
10 g (!) Utifű maghéj liszt
1/2 zcs sütőpor
1 tk szódabaikarbóna
1 ek citromlé
1 tk só
2 dkg szobahőmérsékletű margarin
1 tojás
1,5 dl laktózmentes tej
20 dkg laktózmentes trappista (reszelve)
+ tojás kenéshez
A lisztet elkeverem a térfogatnövelőkkel (sütőpor és szódabikarbóna), hozzáadom a sót, a tojást a langyos tejet, margarint és jól kigyúróm. 5 dkg kis cipókat kimérek, oválisra nyújtom őket, nem kell, hogy csecse legyen a szélein, mert úgyis fel lesz tekerve.
10 percig pihentetem, majd a képek szerint megtöltöm reszelt sajttal és feltekerem.
Lekenem tojással, 170 °-on sütöm 30 percet
Összesen 10 db: 1998 Kcal / 121g Ch
1 db: 199 Kcal / 12g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése