Nem kell megijedni a viszonylag sok hozzávaló miatt, mert kevés időt fog rabolni az elkészítés.
Pite tészta hozzávalói: Dupla adag, két formára elég!
30 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
5 dkg utifű maghéj
5 dkg jelölten gluténmentes zabrost (nehéz beszerezni ha nincs akkor ez is legyen zabliszt)
2 tojás
20 dkg laktózmentes margarin
150 g(kis pohár) laktózmentes tejföl+1,5 dl tej
1 sütőpor
1 púpos ek szódabikarbóna
4 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 citrom reszelt héja +1 ek citromlé
Töltelékek hozzávalói:
0,5 kg túró
1 tojás
1 ek 4xes erősségű édesítőszer
1 zcs Szafi reform epres pudingpor megvehető itt
2 dl laktózmentes tej
2 kis pohár laktózmentes natúrjoghurt
2 tortazselatin (kicsi zcs, ami a gyümitortákhoz kell)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
+20 dkg fehér és bordó eper
A pite tészta hozzávalóit összegyúrom: először a száraz alapanyagotak alaposan elkeverem egymással, hozzáadom a tojást a szobahőmérsékletű margarint, a tejet és a citromlét. Jól kigyúrom. A fele tésztát piteformába teszem, a másik feléből áfonyás linzert készítettem,de akár hűtőben tárolható 5°C alatt egy hétig is és a kövi héten vagy pár nap múlva más pitéhez is felhasználhatod.
A tésztára tettem a kikevert túrós tölteléket az egészet együtt sütöttem 170°C-on 30 percig.
Közben elkészítettem a pudingos joghurt krémet:
A puginport elvertem a 2 zcs tortazselével és jól kikevertem a 2 dl tejjel, hozzáadtam az édesítőt és felforraltam. A forró, sűrű péphez tettem a 2 kis doboz joghurtot, botmixerrel alaposan, jó habosra eldolgoztam. A sütőből kivett még forró pitére öntöttem. Így hagytam az egészet együtt kihűlni, amikor már kezdett dermedni rászórtam a mosott epreket.
Egész mennyiség 8 szelet: 2635 Kcal / 146g Ch
1 szelet: 329 Kcal / 18g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése