Hozzávalók:
3 ek jelölten gluténmentes zabliszt
3 ek jelölten gluténmentes zabrost
1/2 zcs sütőpor
4 tojás +8 ek víz
2 ek 4x-es erősságű édesítőszer
1 zacskó puncs pudingpor (Dr Oetker)
2 dl kókusztej
2 dl cocomas
1 zcs tortazselé (ha le akarod önteni a tetejét, én úgy nem szeretem, akkor 2zcs)
25 dkg eper
125g áfonya (kis dobozos)
Piskótát készítek:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem habbá, majd a tojássárgáját az édesíővel lazára habosítom. Elkeverem a lisztet a rosttal és a sütőporral, belekeverem a tojásásrgájába, hozzáadom az olajat és a 8 ek vizet. Alalposan eldolgozom. Belekeverem nagy mozdulatokkal a habot.
Vajazott gyümölcstorta formában sütöm 170°C-on 20-25 percet.
A pudinport elkeverem a tejjel és 2 ek édesítőszerrel, sűrű masszára főzöm, hozzáadom a cocomast és a zselésítőt. Botmixerrel homogén, lágy masszává dolgozom. Ráöntöm a piskótára, amikor már langyos tehetem rá a gyümölcsöket.
Én nem szeretem a zselatint a torta tetején így ma nem került rá, mégis csak az Én napom. :D
Egész torta: 1323,6 Kcal / 88,4g Ch
1 szelet (ha 8 felé osztod) :165 Kcal / 11g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése