Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2018. május 5., szombat

Gyümölcstorta

Nincs is szebb ünnep az anyáknapjánál, ilyenkor az anyák és mamák sütnek, főznek, kitudja miért, de nagyobb vehemenciával, mint egy átlag hétköznap..beálltam a csatasorba és sütöttem gyümitortát magamnak, na meg a virágot adó pasijaimnak. Azért megjegyeztem ám, hogy apák napja jún.17-én lesz, remélem akkor a férjem fog tortát sütni. :D


Hozzávalók: 
3 ek jelölten gluténmentes zabliszt
3 ek jelölten gluténmentes zabrost
1/2 zcs sütőpor
4 tojás +8 ek víz
2 ek 4x-es erősságű édesítőszer
1 zacskó puncs pudingpor (Dr Oetker)
2 dl kókusztej
2 dl cocomas
1 zcs tortazselé (ha le akarod önteni a tetejét, én úgy nem szeretem, akkor 2zcs)
25 dkg eper
125g áfonya (kis dobozos)

Piskótát készítek:
A piskótához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem habbá, majd a tojássárgáját az édesíővel lazára habosítom. Elkeverem a lisztet a rosttal és a sütőporral, belekeverem a tojásásrgájába, hozzáadom az olajat és a 8 ek vizet. Alalposan eldolgozom. Belekeverem nagy mozdulatokkal a habot.

Vajazott gyümölcstorta formában sütöm 170°C-on 20-25 percet.

Krém:
A pudinport elkeverem a tejjel és 2 ek édesítőszerrel, sűrű masszára főzöm, hozzáadom a cocomast és a zselésítőt. Botmixerrel homogén, lágy masszává dolgozom. Ráöntöm a piskótára, amikor már langyos tehetem rá a gyümölcsöket.









Én nem szeretem a zselatint a torta tetején így ma nem került rá, mégis csak az Én napom. :D

Egész torta: 1323,6 Kcal / 88,4g Ch     
1 szelet (ha 8 felé osztod) :165 Kcal / 11g Ch         






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése