Az IR barát azt jelenti, hogy az egyébként a vércukorra lórúgásként ható sütőtökhöz lassítot adok, ezzel elhúzom a benne lévő természetes cukor felszívódását. Mivel édes levesről van szó, így a túró és a rost melett döntöttem pussz egy olyan füszer melett, ami szintén lassítóként műkődik ez pedig a fahéj.
Egy kissebb sütőtök (20 dkg húsa)
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 kk csillagánizs por
1/2 kk gyömbér por
1 kk fahéj por
1 kis doboz laktózmentes natúr joghurt
Leves betét:
10 dkg laktózmentes túró
1 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt gm zabpehelyliszt
1 ek szénhidrát csökkentő lisztkeverék Ch csőkkentő rost liszt vagy gm zabkorpa
1/3 tojás (verd fel és csorgasd bele a kb a harmadát)
2 tk édesítőszer vagy só (én sóval szeretem, a gyerekem meg édesítővel, úgyhogy felesben ment nálunk a téma)
A tököt kivájom, húsát forróra előmelegített sütőben megsütöm a fűszerekkel jénaiban.
Még forrón leturmixolom a joghurttal, bleadom a kis túrógombócokat és a saját pirított tök magjából egy kis maréknyit.
Levesbetétet:
Minden hozzávalóból hosszú vékony rudakat gyúrok, pici nudlira vagdosom. Sós vízben kifőzöm, szűrve, jól lecsorgatva a levesbe teszem.
Egész mennyiség: 384,5 Kcal / 43,4 Ch
Magamról
Magamról
Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.
Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.
Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.
Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !
Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése