Konyhai tároló takarítás közben találtam egy elveszettnek hitt teljeskiőrlésű wrapot. Kicsit mérges is lettem, tuti lejárt, micsoda pazarlás, mert még valamikor a nyáron vettem, de kiderült, hogy ezek a csomagolt vackok elnyerték az örök élet titkát a gyárban, legalább is ezek az élelmiszer mérnökök nagyon közel járnak hozzá. Hát igen, nem túl egészséges étel készült belőle, ebből következik, hogy férjem pl imádta, ami nem hagyományos ételek esetében elég ritka jelenség nála. Meglepően laktató, nekem egy félbevágott adag simán elég volt, valószínű a tk lisztnek köszönhetően telített és tartotta szépen egyenletesen a cukromat.
Hozzávalók:
4 db teljeskiőrlésű wrap (házilag elkészítve 62 g/db)
500 g sovány darált hús
1 ek olivaolaj vagy amit használsz
1/2 lilahagyma
2 ek pirospaprika
só
1 kis csokor petrezselyemzöld
savanyú gyöngyhagyma
jégsaláta
50 g trappista sajt
Kockázott lilahagymát olajon lepirítom, sózom és ráteszem a húst, aprított petrezselyemzöldet. Fedő nélkül alaposan megsütöm. Amikor elkészül ráteszek 2 csapott ek pirospaprikát, lesütöm, ekkor már vigyázni kell, nehogy a paprika leégjen. Ha nincs a gyomroddal, emésztéseddel gond, mehet bele frissen őrölt bors is.
Taco 2/3-ra jégsalátát aprítok, erre megy a négy részre osztott darálthús egy része, majd reszelt trappista és végül gyöngyhagyma került még bele, mert most ez a férjem kedvenc savanyúsága.
Igalázól pillanatok alatt elkészül, nem kell hozzá konyhai tudás, nagyon laktató.
Kalória: 565 Kcal
Szénhidrát: 35 g
Fehérje: 35 g
Zsír: 31 g
*Gastritis, GERD, Gyomorfekély estén sovány darált húst használjunk, a túl zsíros ételek savasodást produkálnak. Borsot fellángolt szakaszban nem szabad használni, és később is csak nagyon minimálisan.
*IR, PCOS, Cukorbetegség: Lassú felszívódású ch, ezért a nap bármely szakában fogyasztható a napszaki ch mennyiségre kiszámolva.
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése