Gyors, finom és egészséges őszi uzsonnát készíthetsz, cukor és krumpli nélkül. Egy-két hozzávaló, pár perc befektetett munka és hanyatt dobod magad a boldogságtól.
1 db alma
citromlé
50 g mandula
3 ek zabkorpa
1 tk 4x-es erősségű édesítőszer
1 kk almáspite fűszerpor (vagy fahéj és őrölt szegfűszeg)
10 ml olaj
Az almát tisztítom, hasábokra vágom. Egy fazékban annyi vízzel ami épp ellepi, kevés citromlével, édesítőszerrel éppen csak puhára párolom. Pár pillanat az egész. Mikroba is teheted, ha neked az a szimpatikusabb, vagy ha épp megy a sütőd, akkor sütheted is őket, nálam most ez utóbbi volt.
Lecsorgatom a hasábokat, amíg hűl elkészítem a prézlit:
Mandulát durvára darálom majd elkeverem a zabkorpával. Olajon megpirítom. Hozzáadom a fűszerport és az édesítőszert, az almanudlikat beleforgatom.
Egész mennyiség 1 adag:
Kalória: 370 Kcal
Szénhidrát:17 g
*IR, PCOS esetén az alma gyors ch-ja miatt csak uzsonnára fogyasztható. Mandula, zabkorpa nem számolós ch, ha zabpehellyel készíted azt rá kell számolnod.
*Gastritis, GERD, gyomorfekély esetén bármikor IS, mert tudjátok az alma, ha nem nyers nagyon jót tesz a gyomornak.
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése