Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. április 7., vasárnap

Zelleres csicseriborsótál

Szárzeller dicsérete következik, mert a szárzeller nemcsak levesbe és salátába tökéletes, de egytálaknak is csodálatos ízt varázsol.


Hozzávalók:
60 g szárzeller
20 g újhagyma
150 trikolor paprika
100 g főtt csicseriborsó
1 tk kókuszolaj
1 tk lenmag

Én maradék szárzellert használtam, mert semmit nem szeretek kidobni, a megbarnult végét levágtam a többi tökéletes volt így felaprítottam a hagymával, paprikával, kókuszolajon legmagasabb hőfokon sütöttem. 5 perc múlva hozzáadtam a főtt csicseriborsót, fedő alatt tovább sütöttem, amikor a csicseriborsó is elkezdett pirulni, megsóztam, szórtam rá lenmagot. Addig sütöttem rázogatva az egészet, amíg a paprika el kezdett puhulni.

Körülbelül 10 perc alatt elkészült az egész.

Egész mennyiség:
Kalória: 297 Kcal
Fehérje: 11,6 g
Zsír: 9,5 g
Szénhidrát: 39,2 g

*IR, PCOS, fogyás esetén: lassú felszívódású ch-ot tartalmaz és alacsony kalória emellé, vacsorára tökéletes.

*Gastrítis, gyomorfekély, GERD betegségekben akut, fellángolt szakaszban lenmag nélkül. Az újhagymát sütés előtt le kell sózni, szabad levegőn hagyni, amíg levet ereszt, kinyomkodni és ezután mehet a többi folyamat.

Jó étvágyat kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése