Hozzávalók 25x17 cm-es tepsihez
50 dkg laktózmentes túró
5 tojás
3 dl laktózmentes tejföl
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 citrom reszelt héja
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
1 ek Bourbon vaníliás cukorhelyettesítő
só
1 tk kókuszolaj
A túrót elkeverem 1 tojással, 1 ek tejföllel, csipet sóval, 1 ek 4x-es édesítőszerrel. Hozzáadom a 20 dkg zabpehelylisztet, hagyom állni 10 percet ezután vékony rudakat sodrok.
Magas falú fazékban két részletben kifőzöm a nudlikat.
A víz rendesen lobogjon amikor a nudlikat a vízbe teszem, vigyázni kell, mert könnyen felhabzik és kifut, ezért kell a magas falú edény. 2 perc alatt megfőzöm, hideg folyó víz alatt szitán átmosom, alaposan lecsepegtetem.
A maradék tejfölt kikeverem a 4 tojás sárgájával, bourbon vaníliás édesítőszerrel és az 1 ek 4x-es erősségű édesítőszerrel, hozzáreszelem a citromhéját, belecsorgatom a kókuszolajat.
Ezt a masszát a túrónudlihoz keverem.
A 4 tojás fehérjét felverem habnak, ahogy egy piskótánál is szoktuk nagy mozdulatokkal a nudlihoz keverem.
170°C-os sütőben alsó-felső sütésen 45 percet sütöm, 8 kockára vágom.
1 kocka Stíriai metélt:
Kalória: 290 Kcal
Fehérje: 17 g
Zsír: 14,5 g
Szénhidrát: 21 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése