Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. április 13., szombat

Pulykás kosárka

Pulykás karfiol kosárka a heti dobozba zárt szeretem, na jó felét simán felfaltam a másik fele azért eljutott a dobozig.


Hozzávalók 7 kosárkához:
190 g karfiol
1 új hagyma zöldje
petrezselyem zöldje
1 tojás
2 ek jelölten gluténmentes zabpehelyliszt (40 g)
60 g maradék sült pulyka hús (lehet bármi más is)
150 g vastag húsú paprika
100 g laktózmentes trappista

Sütőpapír

Sütőpapírt vastag csíkokra vágom, minden muffin formába X alakban teszek 2-2 darabot.

A karfiolt lereszelem, sózom, hozzáadom a tojást, az aprított hagymalevelet, aprított petrezselyem levelet és a 2 ek lisztet. Jól eldolgozom. Minden formába teszek egy nagy kanál keveréket kosárkára formázom, ha kevés a keverék, akkor kell hozzá még tenni. Nekem 7 db lett összesen, de a mennyiség függ a muffin forma nagyságától.

Elkészítem a tölteléket. A húst apróra vágom, a paprikát is nagyon nagyon apróra, hozzáadom a húshoz, sózom, 10 dkg reszelt trappistával elkeverem. Minden kosárkába jó nagy púpos halmokat teszek.

200°C-os sütőben 20-25 percet sütöm, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Egész mennyiség 7 db:
Kalória: 563,5 Kcal
Fehérje: 39,2
Zsír: 35 g
Szénhidrát: 19,7 g










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése