Hozzávalók:
180 g padlizsán (lehet több is, én megmaradt darabot dolgoztam be)
1/4 vöröshagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
bors bőven
1 kk édesnemes fűszerpaprika
1 púpos ek (30 g) jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 kk utifű maghéj liszt
30 g áztatott zabszem vagy ugyanennyi rizs
3 dl sűrű paradicsomlé + 2 dl víz (vagy 0,5 l híg paradicsomlé)
5 db tv paprika.
A zabszemet vagy este leáztatom vagy reggel pár órára, hogy megszívja magát és így tiszta is lesz.
A töltelékhez a padlizsánt lereszelem nagy reszelőn, a fokhagymát zúzom vagy reszelem, a vöröshagymát nagyon apróra vágom egy tálba teszem őket. Hozzáütök egy tojást, sózom, borsozom, kap egy kis fűszerpaprikát, zablisztet utifű maghéj lisztet. Ez utóbbi nem hagyható el és nem sima utifű maghéj, hanem kifejezetten a liszt, ez fogja össze az egész tölteléket.
Hozzáadom az áztatott és jól lecsepegtetett zabot. Paprikákba töltöm, de nem teljesen tele, mert nekem is kinő belőle, addig főzöm, amíg a paprika megpuhul.
Nálam mire töltésre került volna a téma a gyerekem egy híján felfalt minden paprikát, úgyhogy a többi csak gombóc lett. Ha csak gombócot készítesz paprika nélkül nem fog laktatni, mindenképp főzz mellé még valamit pl édesburgonyát és ebben az estben elég neki 5-10 perc főzés.
A paradicsomlébe tettem egy csipet sót és kevés édesítőszert is.
Egész mennyiség:
Kcal: 502 Kcal
Fehérje: 23 g
Zsír: 10,7 g
Szénhidrát: 73,7 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése