Hozzávalók 16 szeletes kuglóf formázhoz:
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 zcs sütőpor (12 g)
1 púpos kk szódabikarbóna (6 g)
1 kis doboz túró (250 g)
50 ml kókuszolaj
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
3 tojás
1 kis doboz natúr joghurt (150 g)
csipet só (hogy kihozza az édes ízt)
20 g reszelt friss gyömbér
1/2 citrom +1 citrom reszelt héja
70 g tisztított körte
A zabpehelylisztet elkeverem a sütőporral, szódabikarbónával.
Az összes többi hozzávalót: joghurtot, sót, édesítőszert, tojásokat, kókuszolajat, túrót, gyömbért, citromot, citromhéjat botmixerrel alaposan eldolgozom. Ha nincs botmixered, akkor sima robotgéppel, turmixgéppel is lehet. A lényeg, hogy ne legyen darabos benne semmi, hanem egy szép folyékony masszát kapj.
A fenti elegyet a liszthez adom, alaposan lekeverem. Szilikonos sütőformába teszem. Körte cikkekkel beborítom. 170 °C-on 65 percet sütöm.
Egész mennyiség:
Kalória: 1935 Kcal
Szénhidrát: 157 g
Fehérje: 100 g
Zsír: 101 g
*IR, PCOS esetén 2/3 gyors felszívódású ch-ot tartalmaz így csak uzsonnára fogyasztható azoknak akik elbírják ezt a mennyiségű gyors ch-t a szervezete. Ha fele-fele gyors-lassú ch szeretnél elérni, mert az inzulinod azt bírja, akkor a joghurtot cseréld le 30%-os tejszínre, ebben az az esetben a ch megmarad, a kcal viszont változik
A receptben lévő hozzávalók nem cserélhetők le, nem bővíthetők, mert az nemvárt minőség romlást eredményezhet, illetve IR diéta esetén napszaki fogyaszthatóságon változtat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése