Tészta hozzávalók:
25 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 tojás + 1 tojássárgája
1 zcs (12g) sütőpor
1 kis doboz laktózmentes tejföl (150g)
50 ml laktózmentes tej
1 púpos ek utifű maghéj LISZT
50 g laktózmentes Rama margarin
csipet só
1 ek 4x-es erősségű édesítőszer
Töltelékhez:
2 kis dob laktózmentes túró (500g)
2 tojás sárgája
2 ek 4x-es erősségű édesítőszer
20 dkg olvasztott jó lecsorgatott erdei bogyós mix
2 ek jelölten gluténmentes zabpehely
A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozom, de tényleg jó alaposan, hagyom állni 30 percet. Ennyi idő alatt a zabliszt és az utifű liszt megszívja magát. A tésztát szilikon lapon kinyújtom, a széle, mivel zabliszttel dolgozok kicsit repedezett lesz, de palacsinta forgatóval gyönyörűen vissza lehet egyengetni, újra nyújtani, hogy a fázisképeken is látszik.
A túrót kikeverem az édesítőszerrel, tojássárgájákkal, felét ráteszem a tésztára.
A bogyós mixet, alaposan lecsepegtetem, elkeverem a zabpehellyel, ráteszem a túróra, befedem a maradék túrókrémmel.
A tészta mindkét oldalát lefelé csíkokra vágom, ahogy a blogban is látszik. Felhajtom a túrótöltelékre. Én kicsit rövidre vágtam őket így óvatosan a két tenyerem között még össze nyomkodtam. Tojással lekenem.
Előmelegített 180°C-os sütőben 30 percet sütöm.
Ez a recept kivételesen a közepes nehézségű receptek közé tartozik, az összeállítás és a zabliszt miatt, de ha én összehoztam valószínű más is boldogul vele, mindenképp próbáljátok ki, abszolút megéri.
Ha előre tervezős vagy 10 részre szeletelve fagyaszthatod a sütit kis étkezésre.
1 szelet copfos rétes:
Kalória: 280 Kcal
Fehérje: 12,9 g
Zsír: 14,3 g
Szénhidrát: 22,3 g
A recept hozzávalói nem cserélhetők le.
A gluténmentes zabpehelyliszt, gm zabpehely ugyan úgy működik, mint a sima zabpehelyliszt és pehely.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése