Hozzávalók:
30 dkg cukkini (1 nagy db)
15 dkg sárgarépa (2 db kicsi)
1/2 lila hagyma
1 tk kókuszzsír
1 ek szezámmag
curry jó sok, én imádom így mindig megborul
2 ek jelölten gluténmentes zabpehely (20 g)
100 g laktózmentes natúr joghurt (bátran használjatok helyette kókusztejszínt, nekem nem volt itthon)
só
A cukkinit és a sárgarépát nagyon kicsi pálcikákra vágom. Úgy a legkönnyebb, ha félbevágod a zöldséget ezután hosszában vékony csíkokra, aztán csak mintha karikáznád végig, de ha van egy szuper szeletelőd, akkor bízd rá magad nyugodtan.
Egy tapadásmentes serpenyőbe teszem a kókuszzsír, ráteszem az aprított lila hagymát, elkezdem lepirítani, hozzáadom a sárgarépát, sózom, pirítom, de már fedő alatt, addig amíg el nem kezd karamellizálódni. Közben mehet rá a szezám is.
Leveszem a fedőt, ráteszem az összes cukkinit, fedő nélkül sütöm, időnként átrázogatom. Amikor a cukkini is megsült, kikeverem a joghurtot a zabpehellyel és a curry egy részével.
Hozzáadom a zöldségekhez, felöntöm 1,5 dl vízzel és megborítom curryvel. Innentől már elég, ha egyet forr és kész az ebéd.
Egész mennyiség:
Kalória: 302 Kcal
Szénhidrát: 36,2 g
Fehérje: 11,6 g
Zsír:10,4 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése