Hozzávalók tésztához:
20 dkg jelölten gluténmentes zabpehelyliszt
1 tk utifű maghéj liszt
1/2 zcs (6 g) sütőpor
3 ek Nyírfacukor (25 g)
1 ek natúr laktózmentes joghurt (50 g)
1 tk kókuszolaj
1 tojás+1 sárgája
1 dl tej-lehet magtej is
ha van citromhéjad az is mehet bele reszelve
Hozzávalók töltelékhez:
25 dkg laktózmentes túró
4 ek nyírfacukor (40g)
1 tojásfehérje
30g mazsola
A lisztet az utifű maghéj liszttel, sütőporral alaposan elkeverem és átszitálom.
A tojást felverem villával a nyírfacukorral, joghurttal és a kókuszolajjal. Hozzáadom a lisztes elegyhez. Alaposan eldolgozom, olyan kis gyurma állagot, sőt színt is kell kapni.
Nagyon vékonyra nyújtom, 2mm-re csupán, derelyevágóval 4x4 cm-es négyzetekre vágom.
Kikeverem a túrót a villával felvert tojásfehérje 2/3-val (a maradék kicsike kelleni fog ecsetelésre ne dobd ki) hozzákeverem a nyírfacukrot és a mazsolát. Minden négyzet közepébe teszek egy tk-al egy nagy halmot.
Összecsípem a két ellentétes csúcsot. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, lekenem a maradék tojásfehérjével. 180°C-on sütöm 15 percet alsó-felső sütésen.
Kalória: 1603 Kcal
Szénhidrát: 171,7 g
Fehérje: 74 g
Zsír:46,2 g
1 db Papsipka:
Kalória: 107 Kcal
Szénhidrát:11,4 g
Fehérje: 4,9 g
Zsír:3,0g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése