Hozzávalók:
1 tk olivaolaj
120 g zöld és piros vastag húsú paprika (fél-fél db kaliforniai)
85 g zeller
1 nagy gerezd fokhagyma
1/2 vöröshagyma
30 dkg afrikai harcsa
só
bors
1 púpos tk szárított oregáno
1 ek szójaszósz
2 dl sűrű darabos paradicsomlé
7 dl víz
Levesbetétnek eredetileg rizst kellene bele főzni Én zabszemet használtam 30g-ot.
A vöröshagymát aprítom, olivaolajon az összes pici kockára vágott zöldséggel együtt lepirítom, hozzáadom a sót, borsot, oregánot és az aprított fokhagymát kicsit kevergetem, hogy minden ízt kicsalogassak belőle. Hozzáadom a zabszemet, paradicsomlét és 5 dl vizet. Lobogtatva készre főzöm, időnként megkeverem nehogy lesüljön. Ha sikerül okra paprikát beszerezned azt feltétlen tegyél bele.
Amikor a zabszem megfőtt kb 20 perc múlva mehet bele a kockázott harcsa, szójaszósz és a maradék 2 dl víz. Még 5 percig főzöm és elzárom. A hal tökéletesen készre fől majd a gőzben 5 perc alatt, nem esik szét.
Egész mennyiség:
Kalória: 555 Kcal
Szénhidrát: 42 g
Fehérje: 59,5 g
Zsír: 14,7 g
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése