Magamról

Sziasztok Kőrösiné Heni vagyok.

Számtalan egészségügyi problémám több, mint 100 kg túlsúlyom pár évvel ezelőtt arra késztett, hogy életmódot váltsak.
2019 decemberében kiderült, hogy gyomorproblémáim mögött egy krónikus gyulladás, 3 fekély, GERD áll amit egy visszatérő Helicobater fertőzés okoz. Innentől a receptek már zsír/fűszerszegény módon vagyis gyomorkímélő módon készülnek. Sajnos a neten nagyon kevés az gyomorkímélő recept, ezért remélem, hogy ezzel is tudok segíteni azoknak, akinek hozzám hasonló problémája van, legyen akár egy savas reflux ami bizony minden túlsúlyos embert érint. Ezek a problémák kitartással és megfelelő diétával tünetmentessé tehetőek. Természetesen gyógyszert elhagyni csak orvosi utasításra szabad, Én is így tettem le a legnagyobb dózisú savcsökkentőt 5 hónap alatt. Ma már szerencsére tünetmentes vagyok egészen addig amíg étteremben be nem választok valami fűszeres ételt.
Emellett januártól Inzulinrezisztens diétát tartok, így minden recept végén feltüntetem a felszívódási arányokat és, hogy melyik napszakban lehet IR betegeknek fogyasztani, mert bár minden recept IR kompatibilis azért a nap folyamán nem ehetőek bármikor.

Mivel sok munkám van egy recept elkészítésében, fényképezés, megírás, kiszámolás és a tanácsok leírása, ezért nagyon kérek mindenkit, ha tetszik a receptem azt csak az Én linkemmel ossza meg. Vagy, amikor elkészíted a receptet tegyél mellé egy hivatkozást a receptem linkjével. Ezért végtelen hálás lennék.

Kívánok mindenkinek sikeres életmódváltás, és ami a legfőbb jó egészséget !

Kőrösiné Heni
Diétás gasztroblogger

2019. január 31., csütörtök

Kelkáposztával göngyölt csirkecomb

Vasárnap kicsit előre főztem magunknak a maradék kelkáposzta külső szép leveleit dolgoztam be csirkecombokba, szeletelve hét közepén bármikor elővehető a fagyasztóból.


Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb filézve (480g)
3 db kelkáposzta levél (75 g)
só, csipet őrölt szerecsen dió
15 dkg laktózmentes trappista sajt

A combokat csontozom, sózom, meghintem óvatosan szerecsendióval, enyhén kiklopfolom.
A sajtot lereszelem, felét a húsra szórom.
A kelkáposztát az ere mellet kettévágom, minden húsra teszek egy darabot, újra leszórom reszel sajttal és az egészet feltekerem.
Pici cserép edénybe szuszakolom. 50 perc alatt 200°C-on készre sütöm.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése