Intelligens krémes mintájára ma Ribizlis kockát készítettem, a margarint kihagytam a receptből így kalóriát spóroltam és mégis tökéletesen működott az alaprecept.
Piskóta hozzávalói:
5 tojás
5 púpos ek=10 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
2 kis pohár = 25 dkg laktózmentes natúr joghurt
1 púpos ek=1,6
½ zcs sütőpor
15 dkg por Eritrit
5 púpos ek=10 dkg jelölten gluténmentes zabliszt
2 kis pohár = 25 dkg laktózmentes natúr joghurt
1 púpos ek=1,6
½ zcs sütőpor
15 dkg por Eritrit
Minden száraz hozzávalót elkevertem egymással, külön tálban a nedves hozzávalókat is, majd a kettőt összekeverem és jól kidolgozom. Sütőpapírral bélelt 20x27 cm-es kis tepsiben 10 percig sütöm 200°C-on, ezután 60 percet sütöm 170°C-on.
Krém hozzávalói:
25 dkg lm túró
2 kis pohár=25 dkg lm natúr joghurt
8 dkg por Eritrit
1 lime reszelt héja és fél lime leve
125 g piros ribizli
1 zcs expressz zselatin fix
25 dkg lm túró
2 kis pohár=25 dkg lm natúr joghurt
8 dkg por Eritrit
1 lime reszelt héja és fél lime leve
125 g piros ribizli
1 zcs expressz zselatin fix
A fele ribizlivel kikeverek minden hozzávalót botmixerrel. A kihűlt piskótára halmozom, rászórom a maradék ribizlit, reszelek rá lime héjat és hűtőbe teszem 2 órára.
Konyhatipp: ha kevés az időd, akkor 2 zcs zselatinfixel akár fél óra alatt is kész lesz a vendégváród.
Egész mennyiség 8 nagy kocka: 1435 Kcal / 87g Ch
1 kocka 179 Kcal / 10,8g Ch
1 kocka 179 Kcal / 10,8g Ch
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése